Garanti og reklamtionsret

20229121_1920826188196820_5084703995579095839_n-removebg-preview.png

Reklamationsret

Vi giver altid reklamationsret i henhold til købeloven på alle vores egne detailbiler, dog undtagen hvis du køber en engrosbil, som kun sælges til personer med cvr.nr. eller beskrevet “sælges af kunde”. Her gælder reglerne for privatsalg og navnet på sælgeren vil herfor også altid være påført slutseddelen. BILGAARDEN er naturligvis både medlem af D.A.F. og FDM

2

Garanti

Når du køber en bil af en erhvervsdrivende, har du altid to års reklamationsret. Det vil sige, at du kan klage over fejl og mangler ved køretøjet i de to første år efter købet. Reglen er ufravigelig i forbrugerkøb hvilket betyder, at køber og sælger ikke kan aftale en kortere eller slet ingen reklamationsfrist. Ordene ”reklamationsret” og ”garanti” bruges ofte i flæng, men juridisk set er det ikke det samme, og det giver ofte anledning til misforståelser mellem køber og sælger.

3

Forskel på garanti og reklemationsret

”Reklamationsret” er den ret, som købeloven giver dig til at klage over mangler ved en vare i indtil to år efter leveringen, mens garanti er noget, som producenten eller forhandleren lover dig udover reklamationsretten. Sælgeren bestemmer altså selv, om han vil give en garanti på køretøjet eller ej.

Reklamationsretten løber fra bilens levering – det vil sige, fra du henter den, eller fra den bliver afleveret til dig på din bopæl. Du kan dog ikke kræve, at alle fejl, der opstår inden for de første to år, skal repareres gratis af sælgeren. For eksempel vil det næppe være en fejl, hvis nye dæk er slidt ned efter 60.000 km’s kørsel. Elektriske pærer har også en begrænset levetid, så hvis ikke de holder i to år, behøver det ikke at være en fejl ved dem. 

De nævnte dele kan dog være mangelfulde, hvis de som følge af fabrikationsfejl eller lignende ikke kan holde til normal brug i den forventede levetid.

Bil gear shift

Har du en forespørgsel?

Giv os et kald på +45 2040 9709 eller tlf. +45 9816 6060.

Du er også velkommen til at sende os en email på bilgaarden@gmail.com og hør, hvad vi kan gøre for dig.